Master Interrogator MI®. Dé 10-daagse opleiding verhoor/ leugendetectie op meesterlijk niveau. € 2598,- vrijgesteld van btw
9 september @ 9:00 am - 21 september @ 5:00 pm
€2.598,00Alleen bij ons in 10 dagen een erkend interview diploma halen met een MI® titel
De opleiding wordt op de volgende data gegeven:
9, 10, 11, 12 en 13 september en 16, 17, 18, 19 en 20 september. Het examen is op 21 september 2024
Deze splinternieuwe opleiding MASTER INTERROGATOR (MI®) MEESTER INTERVIEWER kun je alleen bij de Leugenacademie volgen. De plaatsen zijn beperkt (we trainen met kleine groepen) dus schrijf je snel in.
In de opleiding MI® leer je in 10 dagen hoe je een meester in het ondervragen/ interviewen wordt. Je Leert hoe je je gesprekspartner kunt ‘lezen’ (verbaal, non-verbaal, in geschreven teksten) en hoe je verborgen boodschappen in communicatie herkent. Je leert tevens hoe je leugens kan detecteren en je gesprekspartner op een slimme manier kan verleiden tot het vertellen van de waarheid.
Deze MI® opleiding is de perfecte aanvulling als je reeds trainingen of opleidingen hebt gevolgd op het gebied van non-verbale communicatie.
Wat kun je in deze opleiding verwachten?
Bij het interviewen van personen komt veel kijken. In veel beroepen worden dagelijks mensen geïnterviewd. Of het nu gaat om het interviewen van sollicitanten, of dat het gaat om het ondervragen van een mogelijke verdachte. In vrijwel alle gevallen is het goed om de achtergronden van het interviewen goed onder de knie te hebben.
De start van het interview
Het interview begint niet zomaar. In de meeste gevallen is hier al iets aan vooraf gegaan. Het kan zijn dat een sollicitatiebrief de basis vormt om persoon uit te nodigen en hem de juiste vragen te gaan stellen. Het kan ook zijn dat er een schademelding komt van een verzekerde en dit de basis is voor het gesprek. In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan de eerste aanzet. De basis voor het verdere interview is van essentieel belang. Als deze niet goed is wordt het een stuk lastiger om iemand op de juiste manier te gaan interviewen. Deze MI® opleiding biedt alle handvatten die nodig zijn om een goed interview te kunnen voorbereiden, te begeleiden en zelf uit te voeren.
Onderzoek laat zien dat er nog veel te verbeteren valt
Uit recent onderzoek (Lotte Smets voor de politieacademie te België) blijkt dat er veel mensen zijn die op regelmatige basis mensen interviewen. Dit gebeurt zowel in een politiesituatie als ook bij andere beroepen. Uit deze onderzoeken blijkt tevens dat het lang niet in alle gevallen even goed verloopt en dat sommige interviews duidelijk te wensen overlaten. Deze MI® opleiding zorgt ervoor dat mensen die interviews doen daadwerkelijk meer uit hun gesprekspartner kunnen halen. Daarnaast zullen zij beter instaat zijn de ware intenties bij hun gesprekspartner te ontdekken en beter in staat zijn te bepalen of hun gesprekspartner misleidend is. Hierdoor zullen interviews efficiënter en effectiever worden waardoor het tijd en geld bespaart. Bijkomend voordeel is dat het voor de gesprekspartner aangenamer wordt omdat er minder druk en pressie hoeft te worden uitgeoefend om tot hetzelfde resultaat te komen.
Doelstelling van de MI® opleiding
De doelstelling van de MI® opleiding is het verschaffen van meer inzicht in de psychologie achter het interviewen/ondervragen. Verder zullen deelnemers leren welke verschillende methodieken er zijn om een goed interview te doen. Zij leren welke methodieken zij het beste in welke situatie kunnen gebruiken. Ook zullen zij kennis maken met verschillende hulpmiddelen en technieken die er tegenwoordig voorhanden zijn. Zo zullen deelnemers in de training meer op de hoogte worden gebracht van technieken als Cognitief interviewen, Intelligent interviewen, strategisch interviewen, en signaalgericht interviewen. Deze opleiding biedt inzichten op de meeste aspecten op gebied van interviewen, ondervragen en gesprekken voeren en zal deelnemers brengen tot het hoogste niveau op het gebied van interviewen. De technieken welke worden behandeld tijdens de opleiding kunnen in bijna alle dagelijkse gesprekken worden toegepast. Dit geldt speciaal voor mensen die alledaagse gesprekken voeren waarbij geen druk mag worden gebruikt.
Na het voltooien van de examenonderdelen, en de praktijk toetsen, kan men zich laten inschrijven in de registers van N’Lloyd. Na inschrijving in dit register mag men de titel MI® achter de naam voeren.
De opleiding bestaat uit 10 dagen meestal verdeeld over 3 tot 4 weken die overdag worden gegeven. Het is een geschikte opleiding voor deelnemers die naast deze opleiding een vaste baan hebben. De studiebelasting is hierop aangepast.In de tussenliggende periode dat er geen opleiding is dient rekening te worden gehouden met thuisstudie en veld opdrachten.
De opleiding wordt gegeven in Nieuwerkerk ad IJssel en is bedoelt voor:
Rechters, advocaten, politiefunctionarissen, HR managers, medewerkers P&O, sociaal rechercheurs, Handhavers, Verzekeringsexperts, Verzekeraars, Particulier onderzoekers, Security medewerkers, Mediators, Arbo medewerkers, Arbeidsbemiddeling, Douane, Belastingdienst, televisie interviewers en diverse andere doelgroepen.
In de opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
- Verhoren interviewen en ondervragen
- een verhaal op schrift zetten om te kunnen analyseren
- Schriftelijke analyse I, welke zaken kun je halen uit een op schrift gezet verhaal?
- Schriftelijke analyse II, welke vormen van schriftelijke analyse zijn er, en hoe werken deze in de praktijk?
- Telefonisch ondervragen
- Non verbaal gedrag I, hoe kalibreer je je gesprekspartner?
- Non verbaal gedrag II, hoe herken je meer dan 50 tekenen van bedrog?
- Non verbaal gedrag III, hoe verleid je je gesprekspartner tot het vertellen van de waarheid door middel van communicatiestrategieën.
- Micro expressie I, wat kun je waarnemen in het gezicht in een fractie van een seconde?
- Micro expressie II, Hoe interpreteer je de micro expressies en wat zeggen deze binnen deze context?
- Fouten in ondervraging, wat moet je zien te voorkomen in je interview? Veel gemaakte fouten worden besproken.
- Ondervragingsmethodieken verbeteren, hoe kun je doorlopend je ondervragingskwaliteit blijven verbeteren, welke overtuigingsmechanisme kun je hierbij toepassen?
- cognitief interviewen (zie hieronder een meer uitgebreide omschrijving)
- geleide herinnering toepassen in je gesprek
- metacommunicatie (zie hieronder een meer uitgebreide omschrijving)
- profiling (hoe gaat een profiler te werk en hoe voorspelt hij gedrag van die ander)?
- signaal gericht interviewen (zie hieronder een meer uitgebreide omschrijving)
- Strategische interview technieken (zie hieronder een meer uitgebreide omschrijving)
- Cognitief interviewen. Je leert hierbij hoe je maximaal informatie uit je gesprekspartner kunt halen. Je leert hoe je met de beperkingen van het werkgeheugen moet omgaan om meer informatie te kunnen achterhalen dan dat je doormiddel van andere technieken voor elkaar zou krijgen. Je leert specifieke technieken die horen bij het Cognitief interviewen zoals het herinneren van namen, nummers, plaatsen en omstandigheden. Naast het Cognitief interviewen leer je deze dag ook selectieve interviewtechnieken. Je leert hierbij ook te benoemen welk verbaal en fysiek gedrag hoort bij een waarheidsgetrouw verhaal en bij een misleidend verhaal. Op deze trainingsdag leer je tevens hoe je een effectief signalement kunt maken en hoe je die eenvoudig kunt delen. Je gaat hierdoor anders naar mensen kijken en onthoud hen beter. Je leert de vijf fases van een effectief interview en hoe je deze kunt toepassen binnen je eigen werkveld. Je leert verleidende, veronderstellende en keuze vragen toegespitst op het Cognitief interview. Je leert verder zachte beschuldigingsvragen en follow-up vragen. je leert omgaan met stiltes, deze te meten en hier betekenis aan te geven.
- Signaalgericht interviewen. Je gesprekspartner geeft continu signalen af. Je hebt in eerdere trainingsdagen al veel hierover geleerd. Nu wordt alles anders omdat je jezelf laat sturen door de signalen die je van je gesprekspartner krijgt. Je verandert hierdoor voortduren van strategie en kan heel nauwkeurig bepalen in welke fase je gesprekspartner zich bevindt. De signalen waar we op letten noemen we ‘affecten’. Je leert deze verbaal en non verbaal te herkennen. In totaal onderscheiden we 7 affecten die allen hun eigen betekenis hebben in het gesprek. Het bepaalt in welke fase je zit. Weet je het affect te herkennen, dan kun je zeer goed voorspellen wat de volgende actie van je gesprekspartner wordt. voorbeelden van affecten zijn stress, ontkenning, en bekenning. Het affect wordt kort omschreven als: ‘Een patroon van waarneembaar gedrag waarmee een subjectief gevoel (of emotie) tot uitdrukking wordt gebracht’. Een affect stress kunnen we bijvoorbeeld waarnemen in verbale signalen en non verbale signalen. We onderscheiden hierbij 4 soorten stress. Met al deze kennis en achtergronden van het menselijk gedrag wordt je veel sterker in je communicatie, snap je je gesprekspartner beter en kun je deze ook veel beter doorzien.
- Strategische interviewtechnieken. Deze technieken worden onder andere gebruikt door succesvolle advocaten. We beginnen deze dag met de achtergronden van menselijk gedrag en hoe jij bij de ander overkomt. Indien je anders overkomt dan dat je zou willen leer je ook hoe je dit kunt aanpassen. Je leert hoe je je gesprekspartner kunt beïnvloeden door operante conditionering te gebruiken tijdens je gesprekken. je leert wat warmte en competentie niveau in een gesprek doen en hoe je de 4 bekrachtigers van operante conditionering effectief kunt inzetten. We gaan het hebben over doelen in een vraagstelling verwerken en de ander een reden geven om naar jou vraag te luisteren. Je leert hoe je vragen kunt labelen, hoe je beïnvloedingsmethodieken kunt toevoegen en hoe je complimenten in een vraag kunt verwerken. Tenslotte hebben we het over motiverende gespreksvoering om iemand die liever niet wil praten hier toch toe te motiveren.
- Metacommunicatie. Hoe achterhaal je de waarheid via metacommunicatie en hoe vind je verborgen boodschappen? Metacommunicatie met als doel om de communicatie effectiever en efficiënter te laten verlopen. Met als bijvangst kunnen achterhalen of de boodschap oprecht is en of er cruciale informatie wordt achtergehouden. We vinden doormiddel van deze technieken de nummer 11 en 12 van de leugensoorten. (Het overdrijven en verzwijgen) In Non-verbaal I & II heb je de eerste 10 soorten leugens geleerd. We gaan het hebben over verbale communicatie die onderverdeeld is in: Inhoudelijk, Relationeel, expressief en appelerend. We gaan op zoek naar: verborgen inhoudelijke boodschappen, verborgen relationele boodschappen, verborgen expressieve boodschappen en verborgen appellerende boodschappen. We duiken dieper in non-verbale communicatie en onderzoeken de effecten van: peri-verbaal, para-verbaal, infra-verbaal, supra-verbaal en pre-verbaal. Daarnaast gaan we het hebben over de 4 lagen in communicatie en leren we de grootste valkuilen in het denken te herkennen en nog veel meer.
Het lesmateriaal bestaat uit het ‘Wetboek van Waarheid’ en een ringband die tijdens de opleiding wordt verstrekt. Het ‘Wetboek van Waarheid’ kan ook los worden besteld in de webwinkel. Het is een Nederlandstalig boek geschreven door Gerard van den Berg en bevat 250 pagina’s.
Na het succesvol afronden van je examen en je inschrijving bij N’Lloyd mag je de titel MI® (Master Interrogator/ Meester Interviewer) achter je naam voeren.
Het examen bestaat uit de volgende elementen:
- een multiple choice examen van 75 vragen
- een micro-expressie examen
- een verklaring/verhaal op papier zetten
- de juiste vragen uit die verklaring/ dat verhaal opmaken
- een signalement maken
- op basis van video beelden een objectieve verklaring of objectief verhaal kunnen opmaken.
Deopleiding MI® vergt een investering van slechts € 2499,- + € 99,- inschrijfgeld vrijgesteld van btw en inclusief examengeld en lesmateriaal. Deelnemers die eerder een training hebben gevolgd betalen geen inschrijfgeld.
De opleiding kan in 10 maandelijkse termijnen worden voldaan voor een toeslag van 5%. Deelnemers die ingeschreven willen worden in het register om de titel MI® te mogen voeren betalen hiervoor rechtstreeks aan stichting N’Lloyd. De registerbijdrage staan op de website van N’Lloyd. Dit bedrag wordt betaald aan stichting N’Lloyd en staat los van de opleiding.
Voor oud cursisten is er een vrijstellingsregeling. Dit scheelt behoorlijk in tijd en in investering.
De agenda voor de opleiding ziet er als volgt uit:
- dag 1 is op maandag 9 september 2024 (non verbaal I)
- dag 2 is op dinsdag 10 september 2024 ( non verbaal II)
- dag 3 is op woensdag 11 september 2024 (micro- expressies)
- dag 4 is op donderdag 12 september 2024 (cognitief interviewen)
- dag 5 is op vrijdag 13 september (metacommunicatie)
- dag 6 is op maandag 16 september 2024 (analyse van geschrift)
- dag 7 is op dinsdag 17 september 2024 (intelligent interviewen
- dag 8 is op woensdag 18 september 2024 (examentraining en profiling)
- dag 9 is op donderdag 19 september 2024 (signaal gericht interviewen)
- dag 10 is op vrijdag 20 september 2024 (strategische interviewtechnieken)
Het examen is op zaterdag 21 september 2024
Voor meer informatie kun je mailen naar info@leugentraining.nl of bellen naar 010 6 69 02 04 of GSM 06 52380418.
Om in te schrijven voeg je dit product toe aan je winkelmandje
Er is één persoon aanwezig Master Interrogator MI®. Dé 10-daagse opleiding verhoor/ leugendetectie op meesterlijk niveau. € 2598,- vrijgesteld van btw