In de stem

Werken met de meest geavanceerder software Layered voice analysis

In de stem

De training leugendetectie op basis van alleen de stem.

Vele manieren van leugendetectie. Waarom kiezen we deze?

Als we kijken naar leugendetectie kunnen we dit op vele manieren doen. Zo bestaan er mogelijkheden om leugens te detecteren met gebruik van apparatuur en zonder gebruik van apparatuur. De Leugenacademie specialiseert zich in het achterhalen van de waarheid zonder gebruik te maken van apparatuur. De uitzondering hierop is deze training. Omdat de stem belangrijke informatie geeft ten aanzien van de eerlijkheid en de emoties van de gesprekspartner hebben wij hier deze speciale training ontwikkeld.

Het voordeel

Het voordeel van Layered Voice Analysis? LVA

Het grote voordeel van deze training voor veel van onze klanten is dat zij de klant niet altijd kunnen zien en vaak met klanten bellen. Daarnaast kunnen de technieken die worden aangeleerd ook als aanvulling worden gezien op de overige trainingen van de Leugenacademie. Omdat de mens veelal niet instaat is om om een zuivere analyse te maken van de stem hebben wij een samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf in Israël. Deze heeft software ontwikkeld die wel in staat is dit te doen.

Software als extra hulpmiddel

Deze software kan als extra hulpmiddel worden ingezet bij live gesprekken en bij gesprekken aan de telefoon. Het is zelfs mogelijk om eerder opgenomen gesprekken achteraf te analyseren met de software.

Hoe werkt het?

Hoe gebruik je de software en waar kan het je mee helpen?

In de training leugendetectie in de stem wordt gewerkt met de nieuwste software die wereldwijd verkrijgbaar is. U leert hoe de software werkt en hoe de aangepaste vraagtechnieken kunnen worden toegepast. U leert tevens hoe u een script maakt dat u in de software kunt implementeren. Aan het einde van deze training heeft u het meest geavanceerde systeem in huis dat kan bepalen of uw telefonische gesprekspartner misleidend naar u toe is. Als de combinatie tussen techniek en mens goed op elkaar zijn afgestemd zijn de beste resultaten haalbaar.

Wat leert u in de training?

Wanneer je de vraagtechnieken beheerst is het tijd voor de volgende stap

De training duurt een hele dag. wij gaan er hierbij vanuit dat u vraagtechnieken inmiddels beheerst. Voor deelnemers die nieuw zijn met deze materie adviseren wij eerst non verbaal I & II te volgen. Op de trainingsdag leugendetectie in de stem wordt onder andere het volgende besproken:

  • wat is fraude?
  • het ISMA model
  • hoe wordt stemgeluid gemaakt en hoe werkt de software
  • de basis van profiling
  • vraagtechnieken voor gevorderden
  • het cognitief interview op basis van 4 stappen
  • behavior observation questions
  • LVA methoden en verschillende systemen
  • gesprekken voorbereiden, analyseren en verbeteren
  • werken met de RA7

Na het volgen van deze training ontvangt u als u op het juiste niveau acteert het certificaat waarmee u wereldwijd de RA7 mag bedienen.

Deze training is uitermate geschikt voor mensen die werkzaam zijn bij verzekeraars of andere beroepsgroepen die veel telefonisch contact hebben.