Leugendetectortest

Nergens anders in Nederland en België een officiële + professionele test!

Leugendetectortest
Waarom testen via de Leugenacademie?

De Leugenacademie is een gespecialiseerd bureau op het gebied van waarheidsvinding. Wij werken al sinds 2008 aan de beste manieren om achter de waarheid te komen. In die tussentijd zijn er veel onderzoeken gedaan wat voor de Europese markt het beste werkt. Wij hebben onderzocht dat de traditionele polygraaf het meest bekend is als het om waarheidsvinding gaat. De meeste cliënten van ons verwachten dit in eerste instantie ook van ons. Om een klein vergelijk te maken. De polygraaf kan worden omschreven als een oude zwart/ wit TV terwijl wij inmiddels werken met een moderne 8K kleuren tv. Dit wil zeggen dat beide vormen van waarheidsvinding hun werk doen echter heeft onze nieuwe technologie veel meer te bieden.

Waarom werken wij voornamelijk met Layered Voice Analysis?

Leugendetector? Met wat voor leugendetector werkt de Leugenacademie? Feitelijk bestaat een leugendetector niet. Er is geen machine ter wereld die leugens kan detecteren. Een machine snapt niet wat een leugen is. Daarom is het woord ‘leugendetector’ feitelijk al misleidend. Om te bepalen wat er moet worden gemeten is het zaak eerst te weten wat een leugen is.

10 soorten leugens

Wij onderscheiden bij de Leugenacademie 10 verschillende soorten leugens. Het is belangrijk te weten naar welke soort leugen je op zoek bent. Als je immers niet weet wat je zoekt wordt het erg lastig om dit te vinden.  We kunnen gebruik maken van een systeem dat werkt zoals de polygraaf. In sommige gevallen geeft die goede resultaten.

Ons eigen leugendetector

Wij hebben op basis van medische apparatuur van een Nederlandse fabrikant een eigen systeem laten ontwikkelen. Hiermee kunnen we niet alleen de zaken meten die een polygraaf meet maar registreren we daarnaast ook het geluid en het gelaat van de te testen persoon. We kunnen achteraf eenvoudig waarnemen bij de antwoorden die werden gegeven wat de fysiologische reacties waren maar ook wat er met de stem gebeurde en wat we in het gezicht konden waarnemen. Hierbij ontstaat een compleet plaatje waarbij we naast het detecteren van de lichaamsfuncties van de te testen persoon ook persoonlijk kunnen waarnemen welke eventuele non verbale tekenen zich openbaarde. 

Een nadeel van werken met de polygraaf

De polygraaf en soortgelijke machines delen alle een groot nadeel. Ze meten namelijk geen leugens maar stresssignalen in het menselijk lichaam. Doormiddel van slimme vraagtechnieken dienen we er dan achter te komen of deze stress te wijten is aan de leugen of dat deze een andere oorzaak heeft. Er is een veelvoorkomende fout die ook wel de Othello fout wordt genoemd. Hierbij is de persoon bang om niet geloofd te worden waarbij die stress die dit veroorzaakt wordt geïnterpreteerd als een leugen.

Nog een nadeel van werken met de polygraaf

Nog een nadeel van een polygraaf is dat de te testen persoon uitsluitend met ‘ja’ of ‘nee’ kan antwoorden. Soms liggen zaken complexer en is het antwoord niet simpel ja of nee. Zo kregen wij in het verleden iemand die moest verklaren of hij nog bij zijn minnares was geweest. Hij antwoordde ‘nee, ik ben niet bij haar geweest zonder dat mijn vrouw erbij was’. Wij deden deze test met de LVA methode zoals hieronder omschreven. Op het woord ‘nee’ viel de melding misleidend. Op het vervolg ‘zonder dat mijn vrouw erbij was’ was het resultaat schoon. Wat was er gebeurd?

Antwoorden op openvragen

Hij was samen met zijn vrouw bij die andere dame geweest. Hij kon dit toelichten omdat we de hele zin analyseerden en niet alleen het woord ja of nee. Met ja of nee was er geen goed antwoord mogelijk. Nee, was een leugen geweest en bij ‘ja’ had hij ook ruzie met zijn vrouw gehad. Voor ons reden genoeg om te kijken naar alternatieven.

Werken met LVA en de voordelen hiervan

In plaats van de polygraaf die werkt op huidgeleiding, hartslag, bloedvolume(druk) en ademhaling maken wij gebruik van een modernere variant. Deze heet Layered Voice Analysis of afgekort LVA. Dit is een technologie afkomstig uit Israël welke voor militaire doeleinden ontwikkeld is. Op basis van big data is er onderzocht welke trillingen in de menselijke stem verantwoordelijk zijn voor iemand die misleidend is. Doordat de stem door de software wordt onderverdeeld in meer dan honderd verschillende frequenties is de software in staat om de frequentie die bij misleiding voorkomt hieruit te filteren. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige manier van meten of iemand de waarheid spreekt. Het is niet nodig om alleen met ‘ja’ of ‘nee’ te antwoorden. Je kunt met een volzin antwoorden die meer informatie geeft maar ook veel natuurlijker is. 

Wat kunnen we extra meten?

Naast de meldingen die het systeem aangeeft van misleiding kunnen we hiermee ook meten of iemand bewust informatie achterhoudt, of iemand het niet zeker meer weet, of iemand een onnauwkeurig antwoord geeft en nog veel meer. We krijgen aanmerkelijk meer informatie door gebruik van deze software (de nieuwe leugendetector) dan dat we met de inmiddels verouderde polygraaf zouden kunnen krijgen.

De LVA technologie werkt uitsluitend op de stem. Dit lijkt misschien vreemd in eerste instantie echter kennen de meeste mensen wel voorbeelden dat je aan iemand die bekend voor je is vraagt hoe het gaat en je aan de stem kunt horen dat er iets aan de hand is. 

Wil je zelf leren de vragen te formuleren?

Volg dan GRATIS onze spoedcursus Leugendetectortest op www.elearningmarktplaats.nl

In de onderstaande video leg ik het volgende uit:
  • Hoe gaat het boekingsproces?
  • Hoe nauwkeurig is de test?
  • Welke vragen je kunt stellen en welke niet?
  • Hoe verloopt de test zelf?
  • Hoe ontvang je het resultaat?
  • Waarom bij de Leugenacademie boeken?
Maatwerk

Naast bovenstaande pakketten leveren wij graag maatwerk. Wij stemmen uw wensen en behoeften precies af met de juiste middelen, de juiste expert en de juiste vragen zodat u zeker bent van de beste aanpak. Neem voor maatwerk contact met ons op.

Meerdere testen afnemen met korting?

Neemt u meerdere testen in 1 keer af dan verschijnt er vanzelf een korting. Deze wordt automatisch verrekend voor u gaat afrekenen.