Training Criminele Gedrag Analyse

Training Criminele Gedrag Analyse

Training Criminele Gedrag Analyse

Nergens anders in Nederland kun je deze 1 daagse training volgen.

Wat ga je leren?

In deze training gaan we het hebben over hoe je crimineel gedrag waaronder diefstal kunt voorkomen. In veruit de meeste gevallen wordt er reactief opgetreden. Dit betekent dat er pas wordt ingegrepen op het moment dat het al is gebeurd. Iemand heeft bijvoorbeeld al iets in zijn zak gestoken met de intentie om dit niet te melden. Na het passeren van de kassa wordt deze persoon hierop aangesproken en wordt er aangifte gedaan.

Diefstal voorkomen

De methode die achter de Criminele Gedrag Analyse schuil gaat zorgt ervoor dat je dit juist kunt voorkomen. Niet reactief maar juist proactief handelen. Om dit goed te kunnen doen kruip je als het ware in de huid van de crimineel. Je weet exact welke stappen hij doorloopt in het plannen van zijn actie. Hierdoor weet je ook welke indicatoren je kunt waarnemen bij iemand die deze planning volgt. Globaal zie je dat de volgende stappen in de meeste gevallen worden gevolgd:

De criminele planning cyclus

 1. Men gaat bepalen wat de tijd, datum en plaats wordt waarop de actie zal gaan plaatsvinden.
 2. Vervolgens gaat men informatie inwinnen zoals; beveiligers en camera’s? Hoeveel medewerkers? Soorten medewerkers? Herkenbaarheid van de medewerkers, Normale gang van zaken. Bepalen van risico’s)
 3. Dan gaat men op locatie pols hoogte nemen.
 4. Men gaat een planning maken voor de uitvoering.
 5. Men gaat bepalen welke gereedschappen men nodig heeft.
 6. Men gaat een oefening doen zoals het straks ook zou moeten gaan.
 7. Dan is er de uitvoering van het delict zelf.
 8. En tenslotte de vlucht na de uitvoering.

Dit is een zeer beknopte omschrijving die in de training uitvoeriger zal worden besproken. Bij de klassieke manier om diefstal te signaleren wordt er voornamelijk gewerkt via de volgende methode:

Hoe gaat het nu in de meeste gevallen?

A. Het kijken naar bewakingscamera’s waarbij hoofdzakelijk wordt gekeken naar stap 7. In stap 7 duurt het slechts enkele seconden voordat het product aan het zicht is onttrokken. Indien dit is waargenomen wordt er actie ondernomen.
B. Het waarnemen van diefstal door winkelpersoneel of door klanten.
C. Signalering door dat een beveiligingssysteem afgaat.

Bewezen effectief

De methode die je in deze training aanleert is gebaseerd op de bewezen Predicitve profiling methodiek. Daarnaast hebben wij FBI ervaringen die voorzien zijn van wetenschappelijke onderbouwing geïmplementeerd. Hierdoor ontstaat een methodiek die ervoor zorgt dat uit de gehele criminele planningscyclus indicatoren zichtbaar gemaakt worden. Door middel van deze indicatoren en de juiste aanpak wordt crimineel gedrag/ diefstal grotendeels voorkomen. Dit komt omdat de diefstal of ander crimineel gedrag voor de uitvoering al in de kiem wordt gesmoord.

Leren indicatoren te herkennen om diefstal te voorkomen

Tijdens deze trainingsdag leer je een groot aantal indicatoren te herkennen die gerelateerd (kunnen) zijn aan crimineel gedrag. Je leert indicatoren die je al kunt waarnemen op de parkeerplaats, bij de ingang van de winkel, in de winkel zelf en bij de uitgang. Verder leer je waar te nemen wat stress signalen zijn en chillers, hoe het menselijk brein werkt op deze vlakken en hoe je het beste iemand kunt aanspreken die indicatoren laat zien.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is met name geschikt voor beveiligers en winkelpersoneel. Direct na deze training is de kennis toepasbaar. Voordelen voor het werken met onze Criminele gedrag analyse zijn:

 1. Dat het aantal incidenten drastisch omlaag gaat. Dit alles zonder negatieve publiciteit.
 2. De crimineel kiest een andere plaats voor zijn activiteiten.
 3. De beveiligers worden ondersteund door alle winkelpersoneel waardoor het systeem meer waterdicht wordt.
 4. Er wordt bespaart op loonkosten die te maken hebben met aangiften.
 5. Er is minder verlies door diefstal.
 6. Er zijn minder beveiligers nodig.
 7. Na de opleiding ontvangen deelnemers een certificaat.
 8. Klanten ervaren de mensen die de training hebben gedaan als gastheren en dames en als zeer klantvriendelijk.

De investering voor deze 1-daagse training is € 695,- per dag, exclusief btw. Deze training kan alleen worden gevolgd door meerdere personen per bedrijf. Minimaal aantal deelnemers per bedrijf is twee.