LVA Methode

LVA Methode

LVA staat voor Layered Voice Analyses.

Het is gebaseerd op trillingen in de stem. Met zeer geavanceerde software geïnstalleerd op een computer is het Israëlische bedrijf Nemesysco erin geslaagd een technologie te ontwikkelen waarbij met grote mate van zekerheid kan worden aangegeven of je risico’s loopt misleid te worden.

Let op het gaat hier niet om een leugendetector. De software meet de emoties in de stem en heeft doormiddel van big data de achtergronden van heel veel stemmen in het syteem vastgelegd. Nadat de stem van de persoon die we willen testen is vastgelegd (na het voltooien van de kalibratie fase) kunnen we met het systeem aan de slag. We meten nu de afwijkingen van de basislijn van de te testen persoon. Het systeem geeft een risico weer indien dit risico aanwezig is. Des te hoger het risico is wat het systeem aangeeft, des te groter is de kans dat hier iets aan de hand is. Het bewijst op zichzelf niets maar geeft aan dat er op dit specifieke stuk meer onderzoek noodzakelijk is.

Omdat het systeem werkt met de stem is het eenvoudiger in de toepassing dan vergelijkbare systemen als de polygraaf of eye detection. Je hoeft immers niemand ‘aan te sluiten’ aan de apparatuur. Een ander voordeel van het systeem is dat je het kunt inzetten voor:

  1. eerder opgenomen geluidsbestanden
  2. in een live situatie waarbij je direct een analyse en uitslag wilt
  3. in een live situatie waarbij je iemand aan de telefoon hebt

Wil je leren werken met deze software en overal ter wereld hiermee aan de slag kunnen?

Volg dan de training detectie in stem.

Deze software kan worden ingezet nadat medewerkers die hiermee aan de slag gaan de complete training hiervoor hebben gevolgd.

Indien je meer informatie wilt over de software of een demonstratie neem dan even contact met ons op.