Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Master Interrogator (MI®) Dé 10-daagse opleiding verhoor/ leugendetectie op meesterlijk niveau. € 2598,- vrijgesteld van btw

8 mei 2018 @ 9:00 am - 6 juni 2018 @ 5:00 pm

€2598.00

Deze splinternieuwe opleiding MASTER INTERROGATOR (MI®) kun je alleen bij de Leugenacademie volgen. De plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in voor deze unieke opleiding. De data vind je onderaan deze pagina.

In de opleiding Master Interrogator MI® leer je in 10 dagen hoe je een meester in het ondervragen wordt. Je leert tevens hoe je leugens kan detecteren en je gesprekspartner op een slimme manier kan verleiden tot het vertellen van de waarheid. Kijk op de agenda wanneer de 10-daagse opleiding start.

Wanneer je de opleiding Certified Interrogation Expert (CIE®) bij de Leugenacademie hebt gevolgd kun je deze opleiding in slechts 4 dagen volgen. Deze MI® opleiding is de perfecte aanvulling voor als je nog dieper op de materie wilt ingaan. En voor de prijs hoef je het niet te laten. De dagen los volgen kan ook. Je betaalt dan € 695,- exclusief btw per trainingsdag. Volg je de dagen alle 4 dan is je investering slechts € 1250,- vrijgesteld van btw. Kijk op de agenda wanneer de 4-daagse opleiding start

De onderwerpen welke aan bod komen in deze opleiding  zijn dezelfde als bij de CIE opleiding aangevuld met 4 extra dagen met zeer interessante onderwerpen zoals hieronder omschreven.

Hier volgt de omschrijving en de onderwerpen die behandeld worden in de opleiding:

De opleiding Master Interrogator is geschikt voor vele beroepsgroepen. Deze opleiding kan uitsluitend bij de Leugenacademie worden gevolgd. U kunt hier het erkend interview diploma halen. Na het slagen voor de examens mag u de titel MI® (Master Interrogator) achter uw naam plaatsen. Door deze professionele opleiding te volgen en het geleerde toe te passen bent u in staat veel ellende en fraude te voorkomen. De opleidingskosten zijn hierdoor snel terugverdient.

Bij het ondervragen van personen komt veel kijken. In veel beroepen worden dagelijks mensen ondervraagd. Of het nu gaat om het interviewen van sollicitanten, of dat het gaat om het ondervragen van een mogelijke verdachte. In vrijwel de meeste gevallen is het goed om de achtergronden van het ondervragen goed onder de knie te hebben.

Het ondervragen begint niet zo maar. In de meeste gevallen is hier al iets aan vooraf gegaan. Het kan zijn dat een sollicitatiebrief de basis vormt om persoon uit te nodigen en hem de juiste vragen te gaan stellen. Het kan ook zijn dat er een schademelding komt van een verzekerde en dit de basis is voor het gesprek. In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan de eerste aanzet. De basis voor de verdere ondervraging is van essentieel belang. Als deze niet goed is wordt het een stuk lastiger om iemand op de juiste manier te gaan ondervragen. Deze opleiding biedt alle handvatten die nodig zijn om een goede ondervraging te kunnen voorbereiden, te begeleiden en zelf uit te voeren.

Uit recent onderzoek (Lotte Smets voor de politieacademie te België) blijkt dat er veel mensen zijn die op regelmatige basis mensen ondervragen. Dit gebeurt zowel in een politiesituatie als ook bij andere beroepen. Uit deze onderzoeken blijkt tevens dat het lang niet in alle gevallen even goed verloopt en dat sommige interviews duidelijk te wensen overlaten. Deze opleiding zorgt ervoor dat mensen die verhoren doen daadwerkelijk meer uit hun gesprekspartner kunnen halen. Daarnaast zullen zij beter instaat zijn de ware intenties bij hun gesprekspartner te ontdekken en beter in staat zijn te bepalen of gesprekspartner misleidend is. Hierdoor zullen interviews efficiënter en effectiever worden waardoor het tijd en geld bespaart. Bijkomend voordeel is dat het voor de gesprekspartner aangenamer wordt omdat er minder druk en pressie hoeft te worden uitgeoefend om tot hetzelfde resultaat te komen.

De doelstelling van de opleiding Master Interrogator is het verschaffen van meer inzicht in de psychologie achter het ondervragen. Verder zullen deelnemers leren welke verschillende methodieken er zijn om een goede ondervraging te doen. Zij leren welke methodieken zij het beste in welke situatie kunnen gebruiken. Ook zullen zij kennis maken met verschillende hulpmiddelen en technieken die er tegenwoordig voorhanden zijn. Zo zullen deelnemers in de training meer op de hoogte worden gebracht van de werking van de polygraaf, de schriftelijke analyse technieken en de stemanalyse software. Deze opleiding biedt inzichten op de meeste aspecten op gebied van ondervragingen en zal deelnemers brengen tot het hoogste niveau op het gebied van ondervragen.

Na het voltooien van de examenonderdelen, en de praktijk toetsen, kan men zich later inschrijven in de registers van N’LLoyd. Op dit moment loopt de aanvraag nog. Informeer naar de status als inschrijving in dit register belangrijk voor u is.

De opleiding bestaat uit 10 dagen meestal verdeeld over 3 tot 4 weken die overdag worden gegeven. Het is een geschikte opleiding voor deelnemers die naast deze opleiding een vaste baan hebben. De studiebelasting is hierop aangepast.In de tussenliggende periode dat er geen opleiding is dient rekening te worden gehouden met thuisstudie en veld opdrachten.

De opleiding wordt gegeven in Rotterdam en is bedoeld voor:

Rechters, advocaten, politiefunctionarissen, HR managers, medewerkers P&O, sociaal rechercheurs, Handhavers, Verzekeringsexperts, Verzekeraars, Particulier onderzoekers, Security medewerkers, Mediators, Arbo medewerkers, Arbeidsbemiddeling, Douane, Belastingdienst, televisie interviewers en diverse andere doelgroepen.

In de opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

(Dit zijn dezelfde opleidingsdagen met dezelfde inhoud als de dagen die los gegeven worden. Voor een uitgebreide omschrijving kunt u doorklikken op de betreffende training).

 • Het lesmateriaal bestaat uit het ‘Wetboek van Waarheid’ en een ringband die tijdens de opleiding wordt verstrekt. Het ‘Wetboek van Waarheid’ kan ook los worden besteld in de webwinkel. Het is een Nederlandstalig boek geschreven door Gerard van den Berg en bevat 250 pagina’s.

Bovenstaande programma is de 6-daagse opleiding. Post HBO  Certified Interrogation Expert.

Voor de master opleiding komen er nog 4 dagen bij. Hieronder lees je wat de inhoud van die vier dagen is.

 • Cognitief interviewen. Je leert hierbij hoe je maximaal informatie uit je gesprekspartner kunt halen. Je leert hoe je met de beperkingen van het werkgeheugen moet omgaan om meer informatie te kunnen achterhalen dan dat je doormiddel van andere technieken voor elkaar zou krijgen. Je leert specifieke technieken die horen bij het Cognitief interviewen zoals het herinneren van namen, nummers, plaatsen en omstandigheden. Naast het Cognitief interviewen leer je deze dag ook selectieve interviewtechnieken. Je leert hierbij ook te benoemen welk verbaal en fysiek gedrag hoort bij een waarheidsgetrouw verhaal en bij een misleidend verhaal. Op deze trainingsdag leer je tevens hoe je een effectief signalement kunt maken en hoe je die eenvoudig kunt delen. Je gaat hierdoor anders naar mensen kijken en onthoud hen beter. Je leert de vijf fases van een effectief interview en hoe je deze kunt toepassen binnen je eigen werkveld. Je leert verleidende, veronderstellende en keuze vragen toegespitst op het Cognitief interview. Je leert verder zachte beschuldigingsvragen en follow-up vragen. je leert omgaan met stiltes, deze te meten en hier betekenis aan te geven.
 • Signaalgericht interviewen. Je gesprekspartner geeft continu signalen af. Je hebt in eerdere trainingsdagen al veel hierover geleerd. Nu wordt alles anders omdat je jezelf laat sturen door de signalen die je van je gesprekspartner krijgt. Je verandert hierdoor voortduren van strategie en kan heel nauwkeurig bepalen in welke fase je gesprekspartner zich bevindt. De signalen waar we op letten noemen we ‘affecten’. Je leert deze verbaal en non verbaal te herkennen. In totaal onderscheiden we 7 affecten die allen hun eigen betekenis hebben in het gesprek. Het bepaalt in welke fase je zit. Weet je het affect te herkennen, dan kun je zeer goed voorspellen wat de volgende actie van je gesprekspartner wordt. voorbeelden van affecten zijn stress, ontkenning, en bekenning. Het affect wordt kort omschreven als: ‘Een patroon van waarneembaar gedrag waarmee een subjectief gevoel (of emotie) tot uitdrukking wordt gebracht’. Een affect stress kunnen we bijvoorbeeld waarnemen in verbale signalen en non verbale signalen. We onderscheiden hierbij 4 soorten stress. Met al deze kennis en achtergronden van het menselijk gedrag wordt je veel sterker in je communicatie, snap je je gesprekspartner beter en kun je deze ook veel beter doorzien.
 • Strategische interviewtechnieken. Deze technieken worden onder andere gebruikt door succesvolle advocaten. We beginnen deze dag met de achtergronden van menselijk gedrag en hoe jij bij de ander overkomt. Indien je anders overkomt dan dat je zou willen leer je ook hoe je dit kunt aanpassen. Je leert hoe je je gesprekspartner kunt beïnvloeden door operante conditionering te gebruiken tijdens je gesprekken. je leert wat warmte en competentie niveau in een gesprek doen en hoe je de 4 bekrachtigers van operante conditionering effectief kunt inzetten. We gaan het hebben over doelen in een vraagstelling verwerken en de ander een reden geven om naar jou vraag te luisteren. Je leert hoe je vragen kunt labelen, hoe je beïnvloedingsmethodieken kunt toevoegen en hoe je complimenten in een vraag kunt verwerken. Tenslotte hebben we het over motiverende gespreksvoering om iemand die liever niet wil praten hier toch toe te motiveren.
 • Social Engineering. Het lijkt alsof dit onderwerp niets te maken heeft met interviewen. Juist omdat de Social Engineer mensen eenvoudig misleid om zo hun geheime informatie af te pakken is het van belang precies te weten hoe deze mensen te werk gaan. Zoals de engelse zeggen: ‘it takes one to know one’ . We gaan leren hoe deze mensen werken. We kruipen in de huid van de Social Engineer en gaan daadwerkelijk (geheime) informatie ontfutselen van ons doelwit. Natuurlijk doen we dit allemaal binnen de wettelijke normen. De Social Engineer vraagt op een specifieke manier om specifieke informatie omdat hij op een ‘gewone’ manier deze informatie niet krijgt. Social engineering is een psychosociale aanval waarbij misbruik wordt gemaakt van menselijke eigenschappen als nieuwsgierigheid, vertrouwen, behulpzaamheid en hebzucht om vertrouwelijke informatie te verkrijgen of het slachtoffer een bepaalde handeling uit te laten voeren. De eigenschappen van een Social Engineer zijn: Ze zijn meer acteur dan inbreker, leren hoe mensen reageren door hun gedrag te observeren en manipuleren dit gedrag om te krijgen wat zij willen.

Na deze dag weet je precies hoe deze mensen te werk gaan en kun je bijvoorbeeld je werkgever adviseren hoe hiermee om te gaan. Met andere woorden adviseren om dit tegen te gaan. Je hebt daadwerkelijk een actie gedaan en weet hoe de theoretische kaders zijn maar ook hoe het in de praktijk werkt. Je praktijkopdracht is daadwerkelijk een succesvolle actie te doen. Spannend en leerzaam.

Na het succesvol afronden van je examen mag je de titel MI (Master Interrogator) achter je naam voeren.

Het examen bestaat uit de volgende elementen:

 • een multiple choice examen van 75 vragen
 • een micro-expressie examen
 • een verklaring op papier zetten
 • de juiste vragen uit die verklaring opmaken
 • een signalement maken
 • een Social engineering opdracht hebben afgerond
 • op basis van video beelden een objectieve verklaring kunnen maken.

De eerste Master Interrogator opleiding start op 8 mei 2018. De investering is slechts € 2499,- + € 99,- inschrijfgeld vrijgesteld van btw en inclusief examengeld. Deelnemers die eerder een training hebben gevolgd betalen geen inschrijfgeld.

De opleiding kan in 10 maandelijkse termijnen worden voldaan voor een toeslag van 5%. Deelnemers die ingeschreven willen worden in het register om de titel MI® te mogen voeren betalen hiervoor rechtstreeks aan stichting N’Lloyd. De registerbijdrage staan op de website van N’Lloyd. Dit bedrag wordt betaald aan stichting N’Lloyd en staat los van de opleiding.

large_8594

Voor oud cursisten is er een vrijstellingsregeling. Dit scheelt behoorlijk in tijd en in investering.

De agenda ziet er als volgt uit:

 • dag 1 is op dinsdag 8 mei (non verbaal I)
 • dag 2 is op donderdag 10 mei (non verbaal II)
 • dag 3 is op dinsdag 15 mei ( micro-expressies)
 • dag 4 is op woensdag 16 mei (cognitief interviewen)
 • dag 5 is op donderdag 17 mei (social engineering)
 • dag 6 is op dinsdag 22 mei (analyse van geschrift)
 • dag 7 is op vrijdag 25 mei (signaalgericht interviewen)
 • dag 8 is op dinsdag 29 mei (intelligent interviewing)
 • dag 9 is op woensdag 30 mei (strategisch interviewen)
 • dag 10 is op woensdag 6 juni (detectie in stem)

Het examen is op vrijdag 15 juni

Voor meer informatie kun je mailen naar info@leugentraining.nl of bellen naar 010 6 69 02 04 of GSM 06 52380418.

Voor inschrijven, klik hier en kies je datum

Gegevens

Begin:
8 mei 2018 @ 9:00 am
Einde:
6 juni 2018 @ 5:00 pm
Kosten:
€2598.00
Evenement Categorie:

Locatie

Organisator