HP tekst

Als professioneel journalist heb ik in de afgelopen dertig jaar duizenden mensen geïnterviewd in de meest uiteenlopende situaties. Door mijn ervaring, maar ook door mijn opleiding aan de School voor de Journalistiek ben ik getraind om op het juiste moment de juiste vragen te stellen om voor mijn artikel de juiste informatie te vergaren.

Toch ging er na een training “Leugens herkennen Algemeen” van De Leugenacademie een wereld voor mij open. Op een speelse maar indringende manier werd mij duidelijk gemaakt hoe ik door observatie en specifieke vraagstelling mijn gesprekpartner kan verleiden tot het spreken van de waarheid. Via rollenspellen en praktijkvoorbeelden heb ik een inzicht gekregen in de hoe een mens reageert op specifieke vragen als hij niet de waarheid wil vertellen en hoe ik door een vraagstelling of opstelling tekenen ontvang die wijzen op een leugen.

Ik ben er van overtuigd dat de kennis die ik heb vergaard tijdens deze training mij zeker van pas zal komen tijdens mijn journalistieke werkzaamheden. Ik kan de diverse trainingen van De LeugenAcademie dan ook zeker aanraden voor een ieder die als professional er bij is gebaat dat hij of zij in gesprekken een leugen kan herkennen en zijn gesprekspartner kan verleiden tot het vertellen van de waarheid.

Harry Mulder: Directeur HP Media Services

www.hptekst.nl